Navigeer je team naar succes met Teamtalk!

De meeste teams investeren onvoldoende in eigen slagkracht.

Verwaarlozing van je team skills? Niet meer van deze tijd.
2 Mei 2016

De meeste teams investeren onvoldoende in eigen slagkracht.

Hoe bestaat het eigenlijk: je start je loopbaan met het halen van je strik- en zwemdiploma’s. Tientallen examens verder, hangt je muur vol van alle diploma’s, behalve het papiertje dat je als professional ECHT nodig hebt: werken in teamverband. Terwijl juist kennis over samenwerken, je teamprestatie, je rol als teamlid en als toekomstig leider enorm verbetert! Hoe kan dat nou?

Daar moeten we niet te moeilijk over doen: we leven immers in een maatschappij waarin het individu en de vrijheid van het individu centraal staat. Ten minste: we dènken dat we alles solo moeten bereiken, terwijl de realiteit in wezen heel anders is! Want van kinds af aan opereren we in verschillende groepen. Dat is niet gek: we zijn toch groepsdieren. Wie kan er nu in zijn eentje de top bereiken? Denk aan de acteur die de Oscar in ontvangst neemt en eerst zijn team bedankt ‘Without my team I would never have made it’. Juist. Dat dus.

Een topteam…of een groep topsolisten?

Hoe bestaat het dat de vaardigheid en kennis die we eigenlijk hard nodig hebben, nooit aanleren? Dat we er zelfs niet op reflecteren, dat we het nooit hardop over samenwerken praten? Dat wordt al vroeg in ons leven bepaald: het onderwijs is niet gericht op teamleren. Twee zaken spelen een rol: het onderwijs is gericht op het individu en niet op de groep. Ook al liggen er tal van mogelijkheden, omdat de klas uiteraard wel als groep opereert. Maar goed, hoe test je ‘individuele vooruitgang’ als het team wordt beoordeeld? En later is het werk ook meer gericht op het individu dan op het team: in rollen, taken en prestaties. En dat is vreemd, omdat je als team wel een prestatie neerzet.

Teamsporters weten het al….

Ten tweede vinden mensen het lastig om zoiets ongrijpbaars als teamleren op de agenda te zetten als curriculum. Hoe meet je samenwerken? Aan de prestatie? Maar goed… zo lastig is het nu ook allemaal niet: kijk eens goed naar een sportteam: met een goede reflectie na de wedstrijd is je tactiek, het groepsgevoel en de prestatie de volgende keer nog beter…

Verplichte kost voor teamleden

In de groepsdynamica zijn een aantal artikelen heel interessant voor teamleden. De belangrijkste studies zijn gedaan in de jaren ’70 en veel van de conclusies uit de onderzoeken houden nog steeds stand. Neem nou het aller bekendste model van Tuckman over de groepsfasen die elk team doorloopt. Voor elke trainer en de nieuwsgierige manager is dit gesneden koek. Maar voor een team dat schipbeuk lijdt, bevat dit model juist de informatie om al watertrappelend ooit de kant weer te bereiken. Waarom is dit geen basis voor ieder team?

Teams zijn HOT

De wereld verandert continu, en de manier van samenwerken ook. Zelfsturende teams, minder managementlagen, flexibele werkkrachten: het zorgt allemaal voor dat er meer accent ligt op de manier waarop we samenwerken. En hier valt voor veel teams ook nog veel te halen. Mijn oproep is dan ook: wil je je team beter maken, ga dan eens op zoek naar artikelen, boeken, werkvormen, modellen over teams. Ik draag zelf mijn steentje bij en zal van me laten horen in een volgende blog over: besluitvorming in teamverband.

 

Bregje Spijkerman is auteur van het boek ”Navigeer je team naar succes” (Pearson 2010) en oprichter van TEAMtalk Nederland.