Cello

Opleidingsvraag:

“We willen onze samenwerking verbeteren. Nu laten we kansen liggen. Het is voor ons niet mogelijk met onze zorgteams lang van de werkvloer te zijn. Kan Teamtalk ons op een lichte manier begeleiden, op afstand, maar in een ritme en gedurende langere tijd?”.

Aanpak:

Voor Cello hebben we vanuit Teamtalk de groepsleiders ondersteund, en de teams zelf hebben ons e-learning programma ingezet, inclusief werkboeken voor alle teamleden. Hiermee kon Cello in 12 weken een mooi resultaat neerzetten: betere afstemming, minder ruis onderling en uiteindelijk hierdoor meer tijd voor zorg voor de client!

Quote:

“Met het model Teamkompas hebben in kaart gebracht waar we goed in zijn; De echte verdieping zit hem in de e-learning. Dit heeft ons meer focus en diepgang gegeven. Bijvoorbeeld ‘effectiever vergaderen’. De e-Learning module kan Ieder teamlid op een voor hem geschikt tijdstip doorlopen. Dat is een voordeel. Iedere module bestaat uit een stuk theorie met vragen over de theorie.

Daarnaast is de auteur van het boek, Bregje Spijkerman, makkelijk benaderbaar en via face time kijkt zij in onze vergaderingen mee, stelt kritische vragen en voorziet ons van tips en feedback waar wij weer mee verder kunnen. Bij vragen kun je haar altijd bellen of mailen.

Wij zijn bijzonder enthousiast over het teamkompas en binnen Cello gebruiken wij de methode al enige jaren nu met positief resultaat.”