Montessorischool Casa

Opleidingsvraag: 

“Montessori onderwijs gaat erover dat onze leerlingen zeggenschap en inbreng hebben in hun leerproces. Als we hierin geloven, dan willen we onze organisatie ook zou aansturen. Graag gaan we met jullie een traject aan om onze teams zelforganiserend te maken binnen een leidinggevend kader”.

Aanpak:

Voor de grote verandering naar zelforganisatie geldt dat het management team niet kan achterblijven. Het is een spannende dialoog: zoeken naar wat past bij jouw organisatie. Het traject bestaat uit een leiderschapsprogramma en voor elk team een teamprogramma. Het gaat om ritme, tijd en implementatie, wennen aan écht samenwerken en samen resultaten neerzetten. Het programma stelt elk team in staat om de fundering te leggen: hoe werken we prettig samen? Uit welke componenten bestaat dit? Wat verenigt ons? Hoes spreken we dezelfde taal?

Quote:

“Zelforganisatie biedt echt houvast. Het is waardevol omdat ieder team in beweging komt & het zorgt bij ons voor een betere team structuur. Het investeren juist in drukke tijden geeft nu juist een gezonder team, een stress reductie in drukke tijden met een enorme workload.”