Teamleiderschap voor managers

Als leidinggevende handel je vaak vanuit je eigen ervaring en gevoel. Maar met meer toegepaste kennis op het gebied van teamprocessen en -coaching haal je veel meer uit je team en houd jij de regie.

Verbreed je kunde en kennis

 • Ontwikkel en versterk je coachend leiderschap
 • Leer teams effectief en inspirerend aan te sturen
 • En met plezier samenwerken en beter presteren

Organisaties van nu verlangen steeds meer van de leider: focus op teamwork, coachend leiderschap en sturen op resultaat. Met vragen rondom zelforganisatie, zelfsturing, flexibiliteit en inzetbaarheid. Deze onderwerpen vragen om een ander soort opleiding. Om een methode waarmee je je eigen leiderschap versterkt.

Coachend leiderschap

Coachend leiderschap betekent minder controleren en meer vertrouwen. Hoe doe je dat? Simpelweg door teamleden te coachen op samenwerken. Weinig leiders weten echter hoe je een team goed aanstuurt en coacht. Met de opleiding Teamleiderschap voor Managers leer je de fijne kneepjes van het vak.

Goed leiderschap is effectief leiderschap

Aan de hand onze beproefde Teamkompas-methode nemen we je mee hoe je de regie kunt houden over teamproces. Waarbij het team zelf beter presteert en met plezier samenwerkt. Je werkt aan thema’s als effectief en inspirerend leiderschap en je leert om teams snel te analyseren en in beweging te brengen.

Learning by doing

Het programma bestaat uit vier opleidingsdagen plus een eindopdracht en vindt plaats in een kleine setting. Learning by doing afgewisseld met instructie en video-analyse. Hierbij is ook het inbrengen van eigen praktijksituaties mogelijk. Daarnaast werken we met een ondersteunend online leerplatform. Zo krijg je alle tools in handen om als manager of directie je team(s) naar een hoger niveau te tillen.

Wil je meer weten over dit programma? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk gesprek.

Boek deze opleiding


  Wil je meer weten over dit programma?

  Stacha Hertzmann
  Programma Manager

  +31 (0)20 – 468 8000
  info@staging.teamtalk.nl

  Samenwerkingspartners van Teamtalk

  • Erasmus Universiteit Rotterdam Teamtalk Teamleadership
  • Nyenrode Business Universiteit Teamtalk Teamleadership
  • Managementboek Teamtalk Navigeer je team naar succes