Vierdaagse Opleiding voor Teamcoaches

Vierdaagse Opleiding voor Teamcoaches overzicht

Wil je je eigen approach als coach verrijken en een resultaatgerichte methodiek gebruiken? Wil je een methode om je eigen programma’s te versterken? Dan is deze opleiding iets voor jou!

“Het werken met de 4 kompaspunten geeft mij structuur in de materie en specifiek inzicht om de signalen op een andere manier te benoemen”.

 

Wij trainen o.a. bij

Rabobank Resultaatprogramma voor teams succesvol samenwerken  ABN AMRO Mees Pierson Resultaatprogramma voor teams Succesvol samenwerken Leaseplan Resultaatprogramma voor teams Succesvol samenwerken  Nationale Postcode Loterij Resultaatprogramma voor teams Succesvol samenwerken    Kunstlinie Almere Flevoland Resultaatprogramma voor teams   ASVZ Resultaatprogramma voor teams Succesvol samenwerken    Meerwaarde Welzijn Resultaatprogramma voor teams Teamtraining methoden   Abrona Resultaatprogramma voor teams  De Buch werkt Resultaatprogramma voor teams Teamtraining  Cello Resultaatprogramma voor teams Wegloophuis Utrecht Resultaatprogramma voor teams Succesvolle teams

Haal het beste uit teamcoaching

Coach jij teams veelal op gevoel? Gebruik je theorie en modellen die teams lastig kunnen vertalen naar de werkvloer? Wil je een frisse, resultaatgerichte en nieuwe manier van teamcoaching ontdekken?

Teamcoachen naar het volgende level

De meeste teamcoaches zijn opgeleid om op zoek te gaan naar dieperliggende problemen en patronen. Vanuit complexe lagen kijkend is het lastig om het team mee te nemen en hen iets te geven waar ze beter van worden op lange termijn. Daarmee word je als teamcoach en soort ‘tovenaar’ die belangrijke interventies doet. Dat kan ook anders!

Teamtalk Teamcoaching: less is more

De basis is dat teams nagenoeg niets weten over hoe ze moeten samenwerken. En daar kun je als teamcoach iets aan doen. Simpelweg door hen een manier aan te reiken om altijd koers te bepalen en snel op korte momenten samen te reflecteren en bij te sturen.

De opleiding

Speciaal voor teamcoaches bieden wij Teamtalk teamcoaching aan. De opzet van de opleiding is tweeledig:

 • Je  leert als team coach om met krachtige team coaching methoden, teams écht blijvend te transformeren.
 • Je krijgt als freelance of zzp- team coach toegang tot programmamateriaal en tools zoals de e-learning en onze gevalideerde teamscan.

We werken vanuit ons unieke teamontwikkelingsmodel, gebaseerd op het Teamkompas® en putten uit onze 20 jaar expertise op het gebied van coachen, groepsdynamiek en leiderschap.

Onze werkwijze is uniek omdat:

 • bij ons het team zélf bepaalt en zélf in beweging komt;
 • we de focus leggen op het positieve verhaal van het team;
 • na doorlopen van de methodiek het team zelfsturend wordt;
 • teams nieuwe werkafspraken maken en zo zorgen voor een blijvende verandering.

Resultaat

Coaches die eerder de opleiding hebben gevolgd zeggen het volgende over de resultaten:

 • Resultaat van mijn trainingen met teams is zichtbaar en meetbaar: Een team coach zegt: ‘ik heb nu meer houvast in mijn programma en zie dat ik veel meer bereik met mijn teams.’
 • Mijn rol als teamcoach is sterker, ik weet beter wat ik doe en waarom: ‘de structuur van teamtalk is zo sterk, dat ik als teamcoach echt aan de zijlijn kan blijven zonder interventies te plegen, maar door zacht te sturen vanaf de zijlijn
 • Mijn aanbod naar de klant is sterker: ‘ik heb nu beschikking over e-learning en andere tools, waardoor ik langer met een team aan de slag kan met team coaching. Ik ben in staat om omvangrijkere opdrachten te doen’.

Succesfactoren

Wij zien de team coach als cruciale succesfactor. Het willen erkennen als team coach dat je nog kan leren om beter te worden is al een grote stap op zich. Als je altijd wordt gevraagd om advies, is het lastig toe te geven dat er nog wat te leren valt. Toch zijn wij een leerkring met teamcoaches die een andere manier willen laten zien. Kritische zelfreflectie en de wil om te veranderen naar werken volgens commitment, waarde en gelijkwaardigheid in rol, doel, context en procedures zijn voorwaarden voor succes.

De werkwijze?

Voordat we aan de slag gaan plannen we met jou een intake in. Daarin kun je kwijt wat je uit de opleiding wilt halen, wat je verwachtingen zijn en wat je wilt bereiken. Ook jouw persoonlijke leerpunten of thema’s nemen we mee. Het programma bestaat uit drie dagen en een toets. De cursus vindt plaats in kleine setting. We werken in de cursus face to face in kleine groepen.

Samengevat leer je:

 • een methodiek om teams snel beter te laten samenwerken
 • teamleden zelf aan het roer te laten
 • langere tijd aan de slag te gaan in korte sessies

Volg de team coaching opleiding en verrijk je coachingsaanpak!

Na deelname van de 4 opleidingsdagen en het behalen van de eindopdracht wordt een certificaat overhandigd.

De kosten voor de vierdaagse opleiding voor Teamcoaches € 5.000,- excl.BTW. Hiermee koopt u de licentie voor gebruik van de TeamTalk materialen en TeamTalk methode af. De opleidingsmaterialen, certificaat, drankjes en lunch zijn bij de prijs inbegrepen.

Optie 1
24, 25, 26 maart en 20 mei VOL

Optie 2
16, 17 en 18 juni en 18 augustus

Optie 3
22, 23 en 24 september en 18 november

“Het werken met de 4 kompaspunten geeft mij structuur in de materie en specifiek inzicht om de signalen op een andere manier te benoemen”.

“Uitstekende opleider. En belangrijk ook: praktisch prima toepasbaar”.

“Uitstekende opleider, en minstens zo belangrijk: praktisch ook heel goed toepasbaar”.

Samenwerkingspartners van TeamTalk

 • Erasmus Universiteit Rotterdam Teamtalk Teamleadership
 • Nyenrode Business Universiteit Teamtalk Teamleadership

Wij trainen o.a. bij

Gezamenlijke Brandweer Resultaatprogramma Teamtraining methodeRabobank Resultaatprogramma voor teams succesvol samenwerken  Nationale Postcode Loterij Resultaatprogramma voor teams Succesvol samenwerkenMeerwaarde Welzijn Resultaatprogramma voor teams Teamtraining methodenKunstlinie Almere Flevoland Resultaatprogramma voor teamsABN AMRO Mees Pierson Resultaatprogramma voor teams Succesvol samenwerkenLeaseplan Resultaatprogramma voor teams Succesvol samenwerkenASVZ Resultaatprogramma voor teams Succesvol samenwerkenAbrona Resultaatprogramma voor teamsDe Buch werkt Resultaatprogramma voor teams TeamtrainingCello Resultaatprogramma voor teamsWegloophuis Utrecht Resultaatprogramma voor teams Succesvolle teams

Heb je meer informatie nodig? Stel je vraag aan ons of download de brochure.

Martin Madern Teamcoach

Martin Madern

Teamcoach
Wil je meer weten over dit programma, 
+31 (0)20 – 468 8000
info@teamtalk.nl